مطالعه امکان‌سنجی، به ارزیابی تکنولوژی های ایمپلنت مغزی و بازوی رباتیک در بیماران با فلج چهاراندامی میپردازد.

(فلج چهاراندامی: کوادری پلژی یا تتراپلژی یا فلج چهار اندام، نوعی از فلج است که از زیر گردن شروع می‌شود و همه اندام‌های زیر گردن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. البته ممکن است هر فردی نوع متفاوتی از این نوع فلج را تجربه کند. بنابراین برگشتن به بهبودی برای هرکسی متفاوت است.)

طبق گزارش South China Morning Post، نورالینک، استارتاپ تکنولوژی مغز تأسیس شده توسط ایلان ماسک، مجوز شروع یک مطالعه امکان‌سنجی را دریافت کرده است که شامل ایمپلنت مغزی این شرکت و یک بازوی رباتیک آزمایشی می‌شود.

(مطالعه امکان‌سنجی (Feasibility Study) به فرایندی اطلاق می‌شود که در آن، امکان‌پذیری اجرای یک پروژه یا طرح مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد. هدف از این مطالعه، تحلیل جامع تمامی جنبه‌های فنی، اقتصادی، قانونی، زمانی و منابع انسانی مرتبط با پروژه است تا مشخص شود آیا اجرای آن از لحاظ مختلف ممکن و مقرون به صرفه است یا خیر.)

مطالعه CONVOY، ایمنی رابط مغز-کامپیوتر بی‌سیم نورالینک و ربات جراحی آن را ارزیابی خواهد کرد. نورالینک آزمایش امکان‌سنجی خود را برای گسترش کنترل BCI با استفاده از ایمپلنت N1 به یک بازوی رباتیک کمکی تحقیقاتی آغاز خواهد کرد. طبق پستی که شرکت نورالینک در پلتفرم اجتماعی X منتشر کرده است:
“این یک گام مهم به سوی بازگرداندن نه تنها آزادی دیجیتال، بلکه آزادی فیزیکی نیز است. اطلاعات بیشتر به زودی منتشر خواهد شد، اما مطالعه CONVOY امکان ثبت‌نام همزمان شرکت‌کنندگان در مطالعه در حال انجام PRIME را فراهم خواهد کرد.”

مطالعه PRIME Neuralink (مخفف “Precise Robotically Implanted Brain-Computer Interface”) شامل کاشت یک ایمپلنت کوچک و نامرئی از نظر ظاهری در ناحیه‌ای از مغز است که حرکات را برنامه‌ریزی می‌کند. ایمپلنت N1 به‌گونه‌ای طراحی شده که فعالیت‌های عصبی فرد را تفسیر کرده و به او کمک می‌کند تا تنها با قصد حرکت، کامپیوتر یا گوشی هوشمند را کنترل کند.

ایمپلنت BCI Neuralink برای اولین بار در فوریه در بدن نولاند آربا، مردی 29 ساله که دچار فلج چهاراندام است، کاشته شد. این ایمپلنت به آربا این امکان را داد که بدون استفاده از دست‌ها، شطرنج و بازی‌های ویدئویی بازی کند.

در ماه ژوئیه، ایلان ماسک به شرکت نورالینک پیوست تا یک گزارش زنده درباره بیماران دارای ایمپلنت دستگاه «تله‌پاتی» ارائه دهد.
ماسک گفت:
“فرض کنید کسی دست‌ها یا پاهای خود را از دست داده است، ما درواقع می‌توانیم یک بازوی Optimus یا پای Optimus را به ایمپلنت Neuralink متصل کنیم، به طوری که دستورات حرکتی ارسال شده از مغز شما، که به دست‌های بیولوژیکی شما می‌رفت، اکنون به بازوهای رباتیک یا پاهای رباتیک شما منتقل می‌شود و شما عملاً قدرت‌های سایبرنتیک خواهید داشت.”
مروری بر دستاورد های اخیر ایلان ماسک
Optimus که همچنین به عنوان Tesla Bot شناخته می‌شود، یک ربات انسان‌نما با کاربرد عمومی است که اولین بار در سال 2021 توسط ماسک معرفی شد و نمونه اولیه آن در سال 2022 نشان داده شد. ماسک پیشرفت این ربات را در رویداد “We, Robot” تسلا در استودیوی Warner Bros در ماه گذشته در لس‌آنجلس به نمایش گذاشت.

ماه گذشته، شرکت تأییدیه دستگاه پیشرفته FDA را برای ایمپلنت Blindsight دریافت کرد. این ایمپلنت به منظور بازگرداندن بینایی به افرادی که نابینا هستند، طراحی شده است. Blindsight یک آرایه میکروالکترود را در قشر بینایی مغز فرد کاشته و سپس این آرایه نورون‌ها را فعال می‌کند که در نتیجه تصویر بصری به فرد منتقل می‌شود.

هفته گذشته، سلامت کانادا مجوز انجام آزمایش دستگاه نورالینک را صادر کرد و به جراحان اعصاب کانادایی اجازه داد تا شش بیمار فلج را برای این مطالعه جذب کنند.

و در حال حاضر، با وجود این که سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) و نورالینک جزئیات بیشتری در مورد مطالعه امکان‌سنجی ارائه نکرده‌اند، تحولات اخیر نشان‌دهنده پیشرفت در دریافت مجوزهای نظارتی است.

رفرنس:

https://www.verdict.co.uk/neuralink-brain-implant-arm/

https://www.mobihealthnews.com/news/elon-musks-neuralink-announces-study-connect-brain-implant-robotic-arm#:~:text=Elon%20Musk’s%20brain%2Dcomputer%20interface,an%20investigational%20assistive%20robotic%20arm.

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *